Master Minds 10/5 Ljusdal

Föreställningen kl 10.00
Dom här barnen hade en intressant förklaring på hur man rör sig som en robot.” Man låser en kroppsdel och sen rör sig resten av kroppen runt den här kroppsdelen.” Detta smittade av sig på resten av gruppen och plötsligt skulle dansarna dansa som att kroppen var delad mitt itu. Den ena halvan kunde låsa sig helt i rummet samtidigt som den andra halvan fortsatte dansa. Det här fick dom också växla och kombinera med en hel kropp som rörde sig. Slutresultatet blev låsningar mellan varandra då dansarnas kroppsdelar kunde låsas ihop med någon annan.

Föreställningen kl 13.00
Dom här barnen kom snabbt in på de rumsliga verktyget då dansarna såg ut som att dom försökte ta sig upp ur kvicksand. Detta försökte vi förstärka genom att dansarna också skulle röra sig långsamt. Man kan ju inte röra sig snabbt i kvicksand för då sjunker man snabbare, sa ett av barnen.
Sedan hamnade dansarna i en glasbur som dom ville ta sig ut ur. kroppen blev mer komprimerad och man rörde sig snabbare. Resultatet blev en jätte intressant komposition mellan att accelerera i tempo i takt med en nivå ökande förflyttning som tillslut blev till panikslagna mentalpatienter.