Master Minds 12 maj, Ljusdal

Idag har vår spellokal haft många olika skepnader. Vi arbetade med ett rullband som gick i form av en triangel i mitten av rummet. Dansarna gled långsamt runt på bandet. Rummet har också haft både golv och väggar byggda av kuddar. Även dansarna inuti kuddrummet skulle vara mjuka som dunkuddar. Inte alla tyckte efteråt att dunkuddar är så mjuka, kanske finns det olika slags kuddar?
Till sist var rummet rökfyllt av en brand och dansarna var tvungna att dansa lågt för att undvika den farliga röken. De letade efter både varandra och utgången och hittade till sist ut i friheten. Kolla hur de letade sig fram i röken.

På andra föreställningen idag fick vi vara med om en ansiktsdans. Frasen som vi visade skulle enbart utföras med hjälp av musklerna i ansiktet. Vi kom fram till den här förändringen efter ett samtal om att dansarna skulle göra mer grimaser när de dansade. Så eftersom grimaser egentligen bara är muskler som spänns eller slappnar av i ansiktet flyttade vi helt enkelt frasen dit. Svårt och väldigt intressant. Vi laborerade också lite med rummet och tänkte oss att väggen var som ett stort kylskåp och dansarna var små kylskåpsmagneter som hela tiden drogs tillbaka mot väggen. I den sista förändringen fick alla tre dansare olika uppgifter. En skulle göra ansiktsdansen, den andre skulle göra frasen med enbart fingrarna och den tredje skulle utföra frasen med hela kroppen samt med en stel kvalité. Det blev väldigt fint komponerat, men tyvärr gick det fel med filmningen av den här slutgången så den finns inte på film. Vi fångade däremot den intressanta ansiktsdansen på film, när alla tre dansarna utförde den. Så här ser den ut!